Суд дозволив НАБУ затримати розшукуваного директора «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Столичний райсуд дозволив затримати розшукуваного директора компанії, причетної до розкрадання коштів Міноборони.
Вадим Майко

Суд дозволив детективам НАБУ затримати й доправити до суду директора «Трейд Коммодіті» Вадима Майка, який переховується від правоохоронців за кордоном, з метою обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У своєму клопотанні детектив НАБУ зазначав, що наразі не встановлене місцеперебування закордонного паспорта Майка й, відповідно, підозрюваного – також. У Бюро додали, що Майко обґрунтовано підозрюється в причетності до розкрадання майже 150 мільйонів гривень Міністерства оборони на закупівлю палива.

У зв'язку з цим детектив просив суд дозволити затримання Майка для доправлення його до суду, де йому оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У НАБУ додали, що підозрюваному необхідно обрати саме цей запобіжний захід, оскільки той має можливість ховається від правоохоронців; впливати на свідків і має стійкі ділові та дружні зв'язки з представниками правоохоронних органів, Міноборони, а також інших органів державної влади, що може спричинити перешкоджання досудовому розслідуванню.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, комерційний директор «Трейд Коммодіті» Володимир Гарькавий повернувся в Україну після переховування за кордоном. У НАБУ пояснили, що Гарькавий повернувся в Україну через те, що сплив термін дії закордонного паспорта.

Попри тривале приховування за кордоном, суд відпустив Гарькавого під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: