Уряд представив у Раді бюджет-2019

Читать на русском
Кабінет міністрів завершив представлення проекту державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України.

Кабінет міністрів завершив представлення проекту державного бюджету на 2019 рік у Верховній раді України.

Як пише «Слово і Діло», про це передає кореспондент РБК-Україна.

Проект бюджету-2019: чим відрізняється від пропозицій на 2018 рікУ проекті бюджету на 2019 рік закладено зростання доходів, витрат і інфляції. Курс гривні може зміцнитися, а мінімалка вирости.

Документ представила в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Відзначимо, на сайті Верховної ради оприлюднили орієнтовний графік розгляду проекту закону №9000 про державний бюджет України на 2019 рік відповідно до регламенту ВР. Згідно з ним, після представлення в парламенті не пізніше 1 жовтня буде розгляд проекту нардепами і комітетами, формування пропозицій до законопроекту і направлення їх до комітету з питань бюджету. Згідно з графіком, Рада може прийняти держбюджет-2019 не пізніше 1 грудня.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України від 14 вересня схвалив проект державного бюджету на 2019 рік. Згідно з проектом, доходи держбюджету складуть 1,29 трлн гривень. За словами Гройсмана, за рік обсяг бюджетних доходів виросте на 130 млрд гривень.

Також у проекті передбачено видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. Відзначимо, що відповідно до закону «Про національну безпеку», обсяги фінансування оборонного сектора повинні становити не менше 5% від ВВП країни в рік.

Як повідомлялося, в бюджеті-2019 витрати на Раду в 2019 році скоротяться на 5%, на президента - на 11%, на уряд - на 16%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: