Бундестаг коштуватиме німцям дорожче на 100 мільйонів євро

Читать на русском
Фінансування бундестагу складе 974 млн євро. Основна причина його підвищення - істотне зростання кількості депутатів.

У 2019 утримання бундестагу коштуватиме німецьким платникам податків 974 млн євро.

Про це видання Bild пише в понеділок, 8 жовтня, з посиланням на дані Федеральної рахункової палати Німеччини (Bundesrechnungshof), пише «Слово і Діло».

Скільки українці витратять на утримання вищих ешелонів влади в 2019 роціНайдорожче утримання вищих ешелонів влади коштує для українців цього року. Найбільше йде на апарат Ради.

Це на 100 млн євро більше, ніж роком раніше.   Зокрема, на утримання будівлі заплановано 137 млн ​​євро. Ще 112 мільйонів будуть виділені фракціям, а на сумарні виплати депутатам відведено близько 460 млн євро.

Основною причиною підвищення фінансування є істотне зростання кількості народних обранців. З моменту виборів у вересні 2017 року бундестазі присутні 709 депутатів. За 10 років їх кількість збільшилася майже на 100 осіб.

У 2012 році Федеральний конституційний суд визнав колишню виборчу систему такою, що суперечить Основному закону. Рішення було обумовлено, серед іншого, непропорційним поділом «других» голосів (поданих за партійні списки не в виборчих округах, а в федеральних землях) через так звані «додаткові мандати».

Роком пізніше в результаті реформи виборчого права був введений компенсаційний механізм - збільшення загальної кількості місць в бундестазі до тих пір, поки співвідношення чисельності фракцій не відповідатиме результатам підрахунку «других голосів». В результаті число місць в німецькому парламенті продовжує збільшуватися, при цьому його номінальна чисельність становить 598 депутатів.

Раніше повідомлялося, що на оплату відпустки народних депутатів України з бюджету витратили 15 мільйонів.

Також наші аналітики підрахували, що 51 гривню в рік українець витрачає на утримання президента і його адміністрації.

Скільки українці витратять на утримання вищих ешелонів влади в 2019 році - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: