Названі володарі Нобелівської премії з медицини

Читать на русском
Нагороду присудили вченим Джеймсу Еллісону і Тасуку Хондзе. Дослідники зробили відкриття в галузі імунотерапії.

Нобелівську премію в галузі фізіології або медицини за 2018 рік присудили вченим Джеймсу Еллісону і Тасуку Хондзе, які зробили відкриття в галузі боротьби з раком.

Вони розробили метод лікування смертельної недуги шляхом стримування негативної імунної реакції.

Нобелівські лауреати за ґратами: кого з номінантів переслідували за політичні переконанняОлега Сенцова хочуть номінувати на Нобелівську премію миру. Свого часу високої нагороди були удостоєні Мартін Лютер Кінг, Андрій Сахаров та Лех Валенса.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише The Guardian.

«Лауреати цього року показали, як різні стратегії стримування придушення імунної системи можуть бути використані в лікуванні раку. Їхнє відкриття - знаменна віха в нашій боротьбі проти раку», - зазначено в заяві Шведської королівської академії наук.

У дослідженні двох вчених описаний метод боротьби з раком шляхом навчання власної імунної системи атакувати злоякісну пухлину.

У майбутньому саме цей спосіб може стати одним з ключових при лікуванні онкозахворювань. За своє дослідження вчені були удостоєні також грошової винагороди в розмірі 9 мільйонів шведських крон - 1,1 мільйона доларів США.

Раніше повідомлялося, що відбулося вручення Шнобелівської премії. В цьому році, серед інших, була відзначена робота про існування смаку мухи у вині.

Нагадаємо, Верховна Рада висунула на Нобелівську премію миру ув'язненого в Росії українця Олега Сенцова.

Також «Слово і Діло» з'ясувало, хто з номінантів на Нобелівську премію зазнав політичних переслідувань. Детальніше - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: