Прокуратура оголосила підозру меру Черкас

Читать на русском
Меру міста загрожує штраф або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Міському голові Черкас Анатолію Бондаренку в четвер, 4 жовтня, оголошено про підозру.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Мера звинувачують за статтею про перешкоджання роботі депутатів у зв'язку з проведенням у серпні 2018 року «таємної» сесії в Каневі.

За вчинення вказаного правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування встановило, що міський голова Черкас, який, згідно із законодавством, очолює Черкаську міську раду, умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування, створив штучні перешкоди в роботі депутатів цієї міськради.

Йдеться про те, що Бондаренко хоч і підписав розпорядження про перенесення продовження роботи 56 пленарного засідання 2 сесії міськради на ранок 23 серпня (про що були проінформовані всі депутати і структурні підрозділи міської ради), проте не продовжив роботу цього засідання.

«Замість цього, з метою створення перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради 22.08.2018 року, перебуваючи в м. Канів, не доводячи в установленому порядку до відома посадових осіб відділу з питань роботи Черкаської міської ради, депутатів і керівників структурних підрозділів ради, міський голова Черкас оголосив про розпорядження про скликання 57 позачергового засідання 2 сесії Черкаської міської ради з розгляду галузевих і земельних питань о 15 годині 22.08.2018 року в приміщенні музею імені Тараса Шевченка на Чернечій горі в м. Канів», - йдеться в повідомленні прокуратури.

Таким чином, мер Черкас не проінформував членів територіальної громади, представників ЗМІ і не повідомив у визначені законодавством терміни всім місцевим депутатам.

«Міський голова, головуючи, провів позачергову сесію міськради, яка тривала близько 30 хвилин, тим самим «створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів, не забезпечивши їх присутність, а також позбавив останньої можливості реалізувати надані законом повноваження представляти на сесії Черкаської міської ради інтереси своїх виборців і відповідні партійні організації, приймати важливі для громади Черкас рішення, голосувати, вносити пропозиції, зміни та поправки в рішення», - повідомили у відомстві.

У прокуратурі наголосили, що своїми діями підозрюваний, всупереч інтересам місцевого самоврядування, безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії.

У кримінальному провадженні тривають слідчі і процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне і об'єктивне з'ясування всіх обставин. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше під Черкасами невідомі в масках пограбували домоволодіння, яке належить депутату Черкаської міськради Павлу Карасю.

Також повідомлялося, що в Черкасах суд відсторонив від посади заступника мера. Його підозрюють у розтраті понад 3 млн гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, ужгородському міському голові Богдану Андріїву вручено підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру Совине гніздо.

Також САП вручила звинувачення Труханову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: