У Швеції припинили розслідування проти засновника Wikileaks

Читать на русском
У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок у посольстві Еквадора в Лондоні і перебуває там.

Шведська прокуратура заявила про припинення розслідування проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа за звинуваченням у згвалтуванні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Головний прокурор Маріанна Ню прийняла рішення припинити попереднє розслідування стосовно підозрюваного у згвалтуванні Джуліана Ассанжа», - йдеться в заяві прокуратури.

У червні 2012 року Ассанж, якого розшукують у США та Швеції, отримав притулок у посольстві Еквадора в Лондоні і перебуває там.

У 2015 році в Швеції зняли три з чотирьох звинувачень із засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа у вчиненні злочинів сексуального характеру через закінчення терміну давності.

Спеціальна група ООН офіційно визнала безпідставним переслідування засновника WikiLeaks і незаконним позбавлення його волі.

Відзначимо, раніше засуджена за передачу секретних даних WikiLeaks трансгендер Челсі Меннінг вийшла з військової в'язниці у Канзасі на 28 років раніше терміну.

Також повідомлялося, що у зламаній пошті штабу Еммануеля Макрона WikiLeaks виявила дані, що вказують на російський слід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: