Держдеп США схвалив військові операції на десятки мільярдів

Читать на русском
Найбільше зброї замовили країни Європи. Для них був схвалений 31 контракт на 37,34 млрд дол.

Держдепартамент США видав дозволи на продаж зброї та військової техніки іноземним державам на суму в $69,7 млрд у минулому 2018 фінансовому році (починається з 1 жовтня).

Про це повідомляє Defence News у п'ятницю, 5 жовтня, пише «Слово і Діло».

Загалом було затверджено понад 70 контрактів. Найбільше було схвалено запитів із країн Європи - 31 на $37,34 млрд. На другому місці країни Близького Сходу - $22,12 млрд із 23 контрактами, слідом ідуть держави Азіатсько-Тихоокеанського регіону з $8,85 млрд і 12 угодами.

Найбільший за вартістю контракт був укладений із Саудівською Аравією - на $15 млрд на продаж зенітно-ракетного комплексу THAAD. Слідом іде Польща, якій у листопаді 2017 року американська адміністрація прийняла рішення продати системи ППО Patriot на загальну суму близько $10,5 млрд. На третьому місці Бельгія з військовим контрактом на придбання винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління F-35 Lightning II вартістю $6,53 млрд, потім Швеція (Patriot на $3,2 млрд) і Японія (палубні літаки далекого радіолокаційного виявлення E-2D Advanced Hawkeye на $3,2 млрд).

Усього Держдепартамент схвалив 15 військових контрактів, сума яких перевищила $1 млрд. Також зазначається, що в 2017 році сума схвалених угод була вищою - $75,9 млрд.

Напередодні ЗМІ повідомили, що в Україну надійшла велика партія американської летальної зброї та боєприпасів, у тому числі ракети.

Нагадаємо, у квітні 2018 року США поставили в Україну партію ПТРК Javelin на суму 47 млн доларів. ЗСУ отримали 37 пускових установок і 210 ракет до них.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: