Тука пояснив, чому Javelin немає на Донбасі

Читать на русском
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розповів, які обмеження діють для України щодо Javelin.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що за умовами США Україна не може використовувати отримані американські протитанкові ракетні комплекси Javelin на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це він заявив в ефірі Прямого, передає Слово і Діло

За його словами, після появи в Україні американської зброї, на російських пропагандистських каналах в різних ток-шоу «влаштували дурдом протягом двох днів».

«Справа в тому, що Javelin, як би хто там не надував свої щоки, в світі єдина протитанкова зброя третього покоління. Той комплекс, яким так пишаються росіяни, Корнет, він покоління 2+», - сказав Тука.

При цьому, він пояснив, що на сьогоднішній день є певні обмеження, які прийняті відносно України.

«Вбивця танків» уже в Україні: плюси та мінуси американських JavelinАмериканський комплекс Javelin 30 квітня прибув в Україну. Слово і Діло розбиралося в особливостях нової зброї.

Зокрема, не можна не використовувати ці комплекси безпосередньо на лінії зіткнення, зазначив Тука.

Однак, він уточнив, що це обмеження може бути скасоване в будь-який момент.

«Я постійно тримаю зв'язок з нашими військовослужбовцями - від солдатів до генералів. Дуже поширена ситуація протягом останнього року, коли броньована техніка - то БТР або БМП, або танк супротивника виїжджає на певну відстань, півтора кілометра або два, по-різному, і відчуває повну безкарність. Ми можемо застосовувати згідно Мінським домовленостями виключно міномети 80 калібру, а такою зброєю вразити танк практично неможливо, вони починають розстрілювати позиції наших воїнів», - пояснив Тука.

Як повідомлялося, протитанкові ракетні комплекси Javelin доставили в Україну ще кілька тижнів тому.

Раніше «Слово і Діло» розбиралася, що з себе представляє Javelin і чим зброя небезпечна для противника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: