МЗС Росії назвало звинувачення Нідерландів зрежисованою акцією

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ РФ прокоментували звинувачення Нідерландів в підготовці кібератаки на мережі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

У повідомленні зазначено, що Москва вважає шпигунський скандал «черговою зрежисованою пропагандистською акцією» щодо РФ.

Згідно із заявою МЗС РФ, в Нідерландах розв'язали «антиросійську кампанію шпигуноманії», а будь-який громадянин Росії з мобільним пристроєм за кордоном «сприймається як шпигун», пише «Слово і Діло».

Велика Британія звинуватила ГРУ Росії в кібератаках у всьому світіГоловне розвідуправління РФ відповідальне за серію хакерських атак у всьому світі, заявляють у Великій Британії.

Нагадаємо, що 4 жовтня Нідерланди, Велика Британія, США і Канада звинуватили російську військову розвідку ГРУ в кібератаках на низку міжнародних організацій.

За даними спецслужб Нідерландів, четверо співробітників ГРУ в квітні 2018 року намагалися проникнути в мережі ОЗХЗ, яка займається розслідуванням хімічних атак в Сирії і отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля. Кібератаку було зупинено, а росіян, які прибули до Нідерландів під виглядом російських дипломатів, - видворено з країни.

США звинуватили сімох офіцерів ГРУ, в тому числі підозрюваних в атаці на ОЗХЗ, в спробі зламати мережі антидопінгових агентств та інших спортивних організацій.

Канада заявила, що російські хакери зламали Канадський центр зі спортивної етики та Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA).

Велика Британія вважає, що ГРУ стоїть за більшістю хакерських угруповань, які організували кібератаки в різних країнах, в тому числі за APT 28 і Fancy Bear.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: