Стало відомо, скільки «зайвих» субсидій нарахували українцям

Читать на русском
За 2016 рік за рахунок завищених нормативів було списано 15 млрд грн, а минулого року – 7 млрд грн.

За перше півріччя 2018 року українцям нарахували надлишкових субсидій на п'ять мільярдів гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 5 жовтня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Коли ми ухвалюємо урядові рішення щодо нормативів споживання газу, ми виходимо з фактів: у 2016 році було списано 15 мільярдів гривень за рахунок завищених нормативів, у 2017 році – 7 мільярдів гривень, у 2018 році станом на 1 липня було зайво нарахованих субсидій 5 мільярдів гривень», – сказав Рева.

За його словами, зменшення норм споживання газу значно заощадить ресурси.

«Це реальні норми споживання, які в нас мають бути», – додав Рева.

Міністр також розповів, що цього літа не переоформили субсидії близько 2,5 мільйонів домогосподарств. «Їм не відмовлено – ми на них чекаємо. Будь ласка, приходьте, подавайте декларації, й ми з вами будемо розмовляти», – сказав він.

При цьому Рева відзначив, що частина українців вказують нульові доходи заради отримання субсидій. «Я хочу нагадати, що 923 тисячі дворогосподарств в Україні показали нульові доходи. Якщо вірити цим людям, то вони жодної копійки на життя не мають», – сказав він.

Раніше стало відомо, що грошовий переказ з-за кордону, який перевищує 50 тисяч гривень, враховуватиметься при розрахунку розміру субсидії. У Мінсоцполітики зазначили, що грошовий переказ трактуватиметься органами соціального захисту населення як дохід.

Крім того, без субсидій можуть залишитися сім'ї, які перебувають за кордоном понад два місяці, але не сплачують єдиний соціальний внесок.

Своєю чергою працюючі пенсіонери мають право на субсидію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: