Кабмін затвердив триетапне проведення монетизації субсидій

Читать на русском
Кабінет міністрів затвердив триетапне проведення монетизації субсидій починаючи з 1 січня 2019 року.

Уряд затвердив триетапне проведення монетизації субсидій починаючи з 1 січня 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 26 вересня, передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна».

Кабмін також створив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо монетизації субсидій, зазначено в проекті постанови, який має в своєму розпорядженні агентство.

Згідно з експертним висновком до проекту постанови, який також є в агентства, монетизацію субсидій планують почати з 1 січня 2019 року – на першому етапі вона стосуватиметься 100-150 тис. домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів.

Другий етап почнеться з 1 травня 2019 року й стосуватиметься домогосподарств, яким субсидія призначена на неопалювальний період 2019 року.

Третій етап заплановано розпочати з жовтня-2019, коли відбудеться повний перехід на монетизацію, зазначається в проекті урядової постанови.

Як повідомлялося, уряд розпочав монетизацію субсидій для економних. У середньому кожен громадянин, який заощаджуватиме газ узимку, отримає близько 700 гривень.

Нагадаємо, уряд планує розширити коло осіб, які можуть отримувати субсидії, після зміни ціни на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: