Вчені розробили вакцину проти раку

Читать на русском
Вакцина, створена з власних лейкоцитів пацієнтів, показала позитивний результат проти агресивних різновидів раку яєчника і кишечника.

Американські вчені розробили препарат, який показав позитивні результати проти агресивного типу раку яєчника і кишечника.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Scince Daily.

Щоденно 450 українців дізнаються, що захворіли на ракЧому в Україні зростає кількість хворих на онкологію та як у США вдалося знизити захворюваність на чверть, розбирались аналітики Слова і Діла.

Зазначається, що у 6 з 11 пацієнтів, які проходили курс лікування, зафіксовані позитивні клінічні зміни. В однієї пацієнтки з раком яєчників розвиток пухлини зупинився на 89-му тижні, в іншого пацієнта з раком кишечника спостерігалася часткова відповідь на терапію, що тривала 16 тижнів.

Нові вакцини створюються на основі лейкоцитів пацієнтів, які перетворюють у лабораторії в дендритні клітини. Отриману вакцину вводять хворим підшкірно, і новостворені дендритні клітини «знайомляться» з антигенами ракових клітин, у результаті чого лімфоцити починають атакувати ракову пухлину.

З побічних ефектів вчені відзначають лише подразнення шкіри на місці ін'єкції.

Однак вакцини діють лише на HER2-позитивні види раку. В майбутньому плануються поступове збільшення дози вакцини і подальше її випробування.

Раніше повідомлялося, що вчені знайшли комбінацію препаратів проти меланоми.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували новий препарат від раку.   Щодня 450 українців дізнаються, що захворіли на рак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: