В Україні зареєстрували новий препарат від раку

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ про реєстрацію важливого препарату для лікування окремих видів онкологічних захворювань у дітей.

Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ про реєстрацію важливого препарату для лікування окремих видів онкологічних захворювань у дітей.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«В Україні офіційно зареєстровано Космеген – протипухлинний препарат, що застосовується для лікування онкозахворювань», - йдеться у повідомленні МОЗ.

Цей препарат був у клінічних протоколах лікування, проте досі не був зареєстрований в Україні. Його зареєстрували з другої спроби.

«Жодних альтернатив Космегену немає та без нього дитина не отримає лікування належної якості та ефективності», - розповіла про препарат в. о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Реєстрація цих ліків також дозволяє державі фінансувати окремі випадки.

«Щоби він пройшов реєстрацію і держава могла забезпечувати лікуванням більше дітей безоплатно (одна упаковка вартує близько 150-200 євро, в залежності від країни), ми включили Космеген до централізованих закупівель через міжнародні організації», - пояснила міністр.

Нагадаємо, МОЗ визнало низький рівень організації роботи з профілактики онкозахворювань.

Чому в Україні зростає кількість хворих на онкологію та як в США вдалося знизити захворюваність на чверть, розбиралися аналітики «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: