Помпео звинуватив Москву в ескалації ситуації на Близькому Сході

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що постачання Росією зенітно-ракетних комплексів С-300 до Сирії сприяє зростанню напруженості в регіоні.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що постачання Росією зенітно-ракетних комплексів С-300 до Сирії сприяє зростанню напруженості в регіоні.   «Це загрожує стабільності на Близькому Сході. І ми вважаємо це серйозною ескалацією», - наводить його слова агентство «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

При цьому на запитання журналістів під час брифінгу про те, які кроки в ситуації, що склалася може зробити Вашингтон, Помпео не відповів.

Держсекретар не перший раз розкритикував поставку російських С-300 в Сирію. Так, 24 вересня він назвав цей крок головною помилкою Москви і висловив надію на його перегляд.

Це рішення було ухвалене російською стороною після того, як 17 вересня літак-розвідник Іл-20 ВКС Росії з 15 військовослужбовцями на борту був збитий в результаті атаки ВПС Ізраїлю по Сирії.

3 жовтня РФ передала сирійським військовим 49 одиниць техніки в рамках поставки систем С-300. За словами голови Міноборони Сергія Шойгу, в арабську республіку були доставлені «локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: