За рік пенсійної реформи кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 325 тисяч осіб

Читать на русском

Рік тому в Україні стартувала пенсійна реформа. За цей час в Україні кількість пенсіонерів скоротилася на 325 тисяч осіб.

Рік тому в Україні почалася пенсійна реформа, після того, як на початку жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила відповідний закон, і буквально за тиждень він набув чинності. Мінімальна пенсія зросла до 1452 грн для тих літніх людей, у кого достатньо трудового стажу.

Майже дев'яти мільйонам пенсіонерів підняли пенсії, й в основному це були люди, які вийшли на заслужений відпочинок протягом останніх 10 років і мали значний трудовий стаж. А післявоєнне покоління практично залишилося без доплат і багато хто продовжує отримувати менш ніж 2 тис. грн на місяць.

Як з'ясувалося, з моменту старту пенсійної реформи в Україні різко зменшилася кількість пенсіонерів. У Пенсійному фонді на запит «Слова і Діла» повідомили, що за даними щоквартальної форми «Звіт про розподіл пенсіонерів за розмірами призначених щомісячних пенсій», в жовтні 2017 року на обліку перебували 11 млн 766 тис. 800 пенсіонерів. А станом на липень 2018 року офіційно в країні нараховувалося 11 млн 441 тис. 400 осіб.

Таким чином, з початку реформи в Україні стало на 325 тисяч 400 пенсіонерів менше. При тому, що згідно зі звітом про кількість пенсіонерів і суми щомісячних призначених пенсій, чисельність пенсіонерів, які перебувають на обліку в Пенсійному фонді, в 2016 році становила 346 тисяч пенсіонерів, а в 2017 році – 412,7 тисячі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв «системне підвищення» пенсій уже з 1 березня 2019 року.

Також ми писали, що працюючі пенсіонери мають право на оформлення субсидії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: