Поїзд на Бориспіль: розпочали монтаж естакади

Читать на русском

Естакаду над трасою Київ-Харків завершать до кінця жовтня. В УЗ раніше обіцяли - в цьому році можна буде дістатися до найбільшого аеропорту країни за 35 хвилин.

Акціонерна держкомпанія «Укрзалізниця» почала монтувати естакаду над трасою Київ-Харків, яка є частиною маршруту залізничного експресу від Центрального залізничного вокзалу Києва до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив в. о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

«На цьому тижні почали монтувати естакаду над трасою Київ-Харків - до кінця жовтня плануємо монтаж завершити. Пріоритетний проект для компанії - будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом та Міжнародним аеропортом «Бориспіль» - будуємо за графіком. Як і обіцяли - вже в цьому році можна буде дістатися до найбільшого аеропорту країни за 35 хвилин», - написав він.

За словами Кравцова, залізничники вже поклали 1400 метрів шляху.

Також, Кравцов зазначив, що минулого тижня були протестовані термінали самообслуговування з продажу квитків.

«Вони будуть працювати за кращими європейськими практикам», - написав він.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів підтримав розроблений «Укрзалізницею» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення в «Бориспіль». Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу «Київ-Пасажирський» через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль».

Розрахунковий час в дорозі - 35 хвилин, а орієнтовна ціна квитка - 80 гривень.

Від Центрального залізничного вокзалу Києва до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» будуть курсувати 5 рейкових автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA.

Як очікується, запуск швидкісного сполучення не тільки істотно спростить дорогу в аеропорт з міста і в місто з аеропорту, але також розвантажить міські магістралі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: