Суд звільнив від відповідальності екс-фіскала за неподану декларацію

Читать на русском
Прокурор столичної місцевої прокуратури клопотав про звільнення від відповідальності колишнього фіскала.

Суд звільнив від відповідальності колишнього заступника начальника відділу організаційно-технічного забезпечення управління матеріально технічного забезпечення і закупок Департаменту інфраструктури Державної фіскальної служби Антона Дмитренка за неподання декларації.

Таке рішення ухвалив суддя Шевченківського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні вказується, що Дмитренко обіймав посаду заступника начальника відділу ДФС у період із 13 жовтня 2014 року до 19 жовтня 2016 року. Його звільнили в зв'язку зі скороченням штату за наказом голови ДФС. Зазначається, що екс-фіскал не подав електронну декларацію, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України. Про зазначений факт Дмитренку повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції 15 серпня 2017 року. Однак екс-фіскал після листа так і не подав декларацію.

17 листопада 2017 року НАЗК склало обґрунтований висновок і надіслало його до Головного управління Національної поліції в місті Києві.

5 лютого Дмитренку повідомили про підозру. Однак він розкаявся й повністю сприяв слідству. У зв'язку з цим прокурор Київської місцевої прокуратури №10 Віталій Тесленко клопотав про звільнення екс-фіскала від відповідальності. Суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд розгляне обвинувачення екс-судді з Дніпра в неподанні е-декларації. Раніше НАЗК скерувало до суду чергові протоколи про несвоєчасне подання е-декларацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: