Суд розгляне обвинувачення екс-судді з Дніпра у неподанні е-декларації

Читать на русском
Столичний суд призначив до розгляду обвинувальний акт щодо колишньої судді з Дніпра, що не подала декларацію.

Суд призначив до розгляду на 12 листопада звинувачення детективів НАБУ і прокурором САП колишньої судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся у неподанні електронної декларації.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Так, за версією слідства, колишня суддя Посунся умисно не подала щорічні електронні декларації за 2015 і 2016 роки, чим порушила вимоги Закону «Про запобігання корупції». Як відомо, вона офіційно відмовилася надавати копію паспорта та ІПН для отримання цифрового підпису в податковій. Суддя Посунся заявила, що не бажає отримувати цифровий підпис для подання декларації, так як не дає згоду на обробку персональних даних. Свою позицію суддя виклала в листі до омбудсмена.

Також Посунся не підписувала електронні копії судових рішень електронним цифровим підписом в автоматизовану систему документообігу суду, на що поскаржилося керівництво Апеляційного суду Дніпропетровської області до Вищої ради правосуддя.

Як відомо, 24 травня ВРП звільнила суддю Посунсю.

Нагадаємо, у справі «газових схем» суд призначив до розгляду обвинувачення судді Госпсуду Харківської області Тетяни Денисюк.

Раніше суд визначився з датою розгляду обвинувачення судді Окружного адмінсуду Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: