Результати роботи НАБУ: чого чекати від звіту Ситника?

Читать на русском
Борис Малишевексперт з правових питань

Складно буде чимось хвалитися, зважаючи на те, що НАБУ та САП останні півроку перебувають у конфліктному стані. Причому конфлікт не в юридичній площині, а на особистісному рівні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів доктор юридичних наук, експерт Центру політико-правових реформ Борис Малишев, оцінюючи роботу НАБУ під керівництвом Артема Ситника.

«Керівництво НАБУ та САП щонайменше півроку в стані особистісного несприйняття один одного. Це негативним чином впливає на те, як працюють детективи НАБУ та прокурори САП. Там є певний особистий конфлікт, який підігрівається всередині країни політичними елітами та правоохоронними органами», – зазначив Малишев.

На додачу напередодні вибори, а суди, в яких перебувають справи НАБУ та САП, тим більше не розглядатимуть їх, уточнив він.

Справи й раніше гальмувалися, а зараз тим більше, додав експерт.

Три роки на посаді: як голова НАБУ Ситник виконує обіцянкиГолова НАБУ Артем Ситник був призначений на свою посаду 16 квітня 2015 року. Слово і Діло розбирається, як він виконує обіцянки.

«Відповідно, немає вироків суду, немає результатів щодо корупціонерів, відшкодованого до бюджету майна, грошових коштів від корупційних злочинів. Чимось похвалитися буде важко», – підкреслив він.

За його словами, в звіті основний акцент буде на створенні Антикорупційного суду та внесенні змін до КПК щодо надання права на прослуховування детективам НАБУ.

«Основний посил – що потрібно зробити для подолання корупції. Про результати буде складно говорити в умовах відсутності суддівських справ та протистояння із САП», – резюмував Борис Малишев.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в мережі обговорюють рекламу з директором НАБУ Ситником.

Також аналітики порталу проаналізували, як директор НАБУ Артем Ситник справляється з обіцянками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: