Справа Новинського: Луценко провалив обіцянку завершити розслідування до осені

Читать на русском
Луценко обіцяв до осені завершити розслідування в справі нардепа Новинського. Але тепер сказав, що експертизи завершаться лише в листопаді.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не впорався з обіцянкою до осені завершити розслідування в справі народного депутата Вадима Новинського.

Нагадаємо, що Новинського підозрюють у перевищенні владних повноважень і скоєнні злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа Олександра Драбинка.

«Ми отримали остаточні висновки експертизи в справі народного депутата Новинського. Плануємо наступного місяця завершити досудове слідство», – говорив генпрокурор у середині липня.

Луценко планирует до осени 2018 завершить расследование по делу народного депутата НовинскогоСлово і Діло

Однак 14 вересня сам Луценко повідомив, що в справі Новинського ще тривають слідчі експертизи, завершення яких прогнозується в листопаді цього року. «Щойно експертиза буде завершена, і я сподіваюся, що це також не більш ніж місяць-півтора, й щодо нього слідство буде завершене, ознайомиться з матеріалами й піде до суду», – зазначив генпрокурор. Таким чином, Луценко свою обіцянку провалив.

Раніше Юрій Луценко повернув на доопрацювання Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі подання на нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: