Луценко розповів, коли піде з ГПУ

Читать на русском
Генпрокурор заявив, що не буде учасником виборчого штабу Петра Порошенка і відмовився брати участь у засіданнях будь-яких виборчих штабів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в травні 2019 року планує «повернутися до політичної діяльності».

Як пише «Слово і Діло», Луценко заявив в інтерв'ю «ТСН.Тиждень».

Журналісти запустили флешмоб із запитаннями до ЛуценкаУкраїнські журналісти запустили флешмоб з розсилки запитів до Генпрокуратури з питаннями про доступ до телефонів колег.

«Хочу допрацювати до президентських виборів (весною 2019), вважаю, що це буде гарантією того, що вони відбудуться відповідно до закону і у встановлений час, без фантазій на цю тему ... Як тільки я це закінчу, у травні приблизно, думаю повернутися до політичної діяльності», - заявив Луценко.

При цьому він запевнив, що навесні «йому буде, про що відзвітувати».

Луценко також заявив, що не буде учасником виборчого штабу Петра Порошенка і «відмовився брати участь у засіданнях будь-яких виборчих штабів».

«Сьогодні Генпрокуратура заважає не тільки фігурантам кримінальних проваджень, а й учасникам політичних процесів. Я відмовився брати участь у засіданнях будь-яких виборчих штабів. Насправді пропозиція була тільки з одного, як ви розумієте .... Я не буду учасником виборчого штабу чинного президента», - заявив генпрокурор.

«Також я не збираюся звертати увагу на процесуальні процеси щодо інших учасників виборчих перегонів», - додав він.

Луценко запевнив, що спеціально порушених справ проти учасників перегонів не буде.

«Хоча я знаю, що деякі з них мріють, щоб їх допитали. І тоді можна стати «жертвою». Не дочекаються. Я не фабрикую справи і не допитую з політичною метою, щоб дискредитувати або підняти рейтинг», - заявив Луценко.

Нагадаємо, що Луценко у вівторок, 18 вересня, вніс до Верховної Ради подання на нардепів від Опозиційного блоку Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колесникова.

Також в ГПУ внесено подання на зняття недоторканності з Мосійчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: