Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Скорик

Читать на русском
Народний депутат Микола Скорик виконав лише чотири з 37 своїх обіцянок і половину вже провалив.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Скорик (фракція «Опозиційного блоку»).

Скорик був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції він дав 37 обіцянок, виконав лише 4 (11%), а провалив уже 17.

Микола СкорикНародний депутат України
Скорик заявив, що оприлюднить подробиці підкупу його колеги РабіновичаСказано 27 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

З року в рік «Опозиційний блок» критикує державний бюджет. У 2014 році Скорик виконав обіцянку про те, що фракція не підтримає проект бюджету, якщо не буде ухвалений пакет соціальних законів (індексація пенсій і заробітних плат, пенсійна реформа, повернення соціальних виплат). Жодного голосу за головний кошторис країни «Опоблок» не дав. Як і минулого року за бюджет-2018 – ще одна виконана обіцянка депутата.

На початку 2016 року Скорик пообіцяв, що його фракція ініціює відставку прем'єр-міністра, якщо уряд не підтримає їхній проект змін до бюджету. Зміни «Опоблоку», які передбачають збільшення субвенцій на соціальну сферу, в Раді так і не розглядалися. При цьому в парламенті розглядалася постанова щодо недовіри Кабінету міністрів, але «Опоблок» дав лише 8 голосів, а Скорик узагалі не голосував і провалив обіцянку.

А у вересні 2016-го Скорик заявив, що «Опоблок» розробить і запропонує альтернативний проект бюджету на 2017 рік. У підсумку до урядового варіанту фракція свої поправки вносила, але альтернативний законопроект так і не розробила.

Микола СкорикНародний депутат України
Скорик запевняє, що, в разі проведення чесних виборів, "Опозиційний блок" прийде до влади в ХарковіСказано 18 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Перед виборами Скорик пообіцяв реалізувати програму модернізації армії, яка забезпечить державними замовленнями понад 160 підприємств оборонно-промислового комплексу України. Ані він, ані його колеги з фракції такої програми не розробили й у Раді за законопроекти, спрямовані на поліпшення системи військового забезпечення та модернізації Збройних сил, не голосували.

Вважаємо проваленою обіцянку Скорика та його колег з «Опозиційного блоку» зупинити інфляцію на рівні не більш ніж 5%. Рівень інфляції залежить від зовнішньо- та внутрішньоекономічних факторів, а не від законодавчої роботи народних депутатів. Тож цю передвиборчу обіцянку можна розцінити як популістську.

Крім того, Скорик не виконав програмні обіцянки затвердити Національний план відродження Донбасу та Державну програму підтримки національних виробників, а також розробити Концепцію гуманітарного розвитку «Єдність у різноманітті» (для законодавчого забезпечення організаційних основ духовного розвитку кожної людини).

Микола СкорикНародний депутат України
Скорик запевнив, що не залишить УкраїнуСказано 22 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Ще 16 обіцянок потрібно виконати народному депутату. Зокрема, запевнив, що після наступних парламентських виборів «Опозиційний блок» скасує закон про декомунізацію. «Закон про декомунізацію нікому не потрібен. Він просто забирає купу грошей з місцевих бюджетів, розбурхує народну пам'ять і плутає поняття патріотизму», – вважає Скорик.

Крім того, депутат перед виборами пообіцяв здійснювати реальні кроки для підвищення енергетичної незалежності України. Поки він лише підтримав законопроект «Про внесення змін до ЗУ «Про ринок природного газу» (щодо страхового запасу природного газу)». А за проекти законів «Про внесення змін до статті 8 ЗУ «Про альтернативні види палива» і «Про внесення змін до ЗУ «Про електроенергетику» (щодо коефіцієнтів «зеленого» тарифу для електроенергії, виробленої з використанням альтернативних джерел енергії)» не голосував.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: