Що означає політична риторика Вакарчука та що вплине на рішення йти на вибори?

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Не виключено, що такі заяви пов’язані з тим, що перемовини ведуться. Потрібно бути в полі зору, для того, щоб потім, якщо врешті рішення буде ухвалене, це виглядало логічно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віталій Бала, оцінюючи заяви музиканта Святослава Вакарчука щодо зміни судової системи в Україні та завершення війни на Донбасі.

«Вакарчук робить певні заяви, але вони не мають якогось зобов’язального характеру, щоб іти в президенти. Він дає меседжі, що в країні потрібно було б робити взагалі», – зазначив Бала.

Якщо йти й не бути впевненим у перемозі, це може не дуже добре позначитися на кар’єрі співака, додав він.

«Узагалі похід у політику, на таку посаду може бути не дуже добрим для продовження музичної кар’єри, яка Вакарчуку дає можливість добре жити. Вибір непростий. Тому слід розуміти, що все залежить не лише від нього, але й від родини, від людей, які для нього є близькими, чия думка для нього може бути важливою», – уточнив експерт.

Також питання, від якої політичної сили він може висуватися. Загальні політичні фрази про те, що його всі підтримують, несерйозні, підкреслив політолог.

Кого українці бачать майбутнім президентомМи проаналізували відразу чотири спільних соціологічних дослідження за 2016-2018 роки щодо 18 політиків, які претендують на президентське крісло.

За його словами, має бути розгалужена політична структура, мають бути представники у виборчих комісіях, агітатори, спостерігачі.

«Потрібно обрати політичну силу, а це непросто. Ці два моменти є ключовими на сьогодні. Вони, мабуть, і є тими аргументами, які вкладаються в «за і проти», щоб ухвалити кінцеве рішення», – пояснив він.

У багатьох можуть бути президентські амбіції. Нормально, коли хтось хоче бути космонавтом, хтось – королем, наголосив експерт.

«У конкретному випадку Вакарчука ключовим є те, чи готовий він завершити кар’єру музиканта й піти в політику. Це серйозний вибір. Амбіції з точки зору президентства не так важливі, як амбіції зробити щось, щоб потім були написані добрі згадки в історії країни. Якщо він має такі амбіції, то посада президента – лише інструмент для їх втілення в життя», – резюмував Віталій Бала.

Нагадаємо, фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук на форумі YES у Києві не відповів на запитання, чи збирається він балотуватися в президенти, але заявив, що готовий працювати заради змін у країні.

Окрім того, музикант вважає, що «цю країну може змінити не людина, а правила».

Кого українці бачать наступним президентом – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: