Кандидат Рудьковський або де ступатимуть на виборах «крокодилячі черевики»

Читать на русском

«Будучи послідовним та відповідальним політиком, я планую продовжити роботу над посиленням соціального захисту громадян України та докладу всіх зусиль для побудови справедливої, заможної, європейської держави...».

Саме так починається передвиборча програма зареєстрованого віднедавна на сайті ЦВК кандидата в народні депутати від Чернігівщини Миколи Рудьковського. Проте, чи дійсно це так? 

Експерти «Слова і Діла» вирішили з'ясувати це, детально проаналізувавши програмні пункти кандидата на цих виборах та оцінивши міру виконання ним власних обіцянок, даних своїм виборцям у 2012. Але почнімо з останнього.

Наразі, за підсумками моніторингу системи народного контролю «Слово і Діло», сумарний рейтинг ефективності Миколи Рудьковського складає 4%.

Мовою цифр - це означає 1 виконана обіцянка з-поміж 24. Погодьтесь, не надто серйозний коефіцієнт корисної дії як для людини, що знову зібралась підкорювати «чернігівські електоральні широти». Однак, такі перепони не для Рудьковського. А тому, одіозний любитель «модельних польотів» та «крокодилячого взуття» зібрався в чергове пропонувати себе на вибір в 210 одномандатному виборчому окрузі з центром у місті Прилуки.

Це тут Рудьковський у 2012 році переміг на парламентських виборах маючи за собою голоси 34,22% тамтешніх виборців. Це тут він обіцяв проводити відбудову та реконструкцію стадіонів, це тут він «божився» відновлювати мережі дитячих дошкільних закладів у кожному населеному пункті. Цим же виборцям він обіцяв домогтися зростання мінімальної заробітної плати не менше, ніж на 25% щороку. Однак, чи то не судилося, чи то не «зрослося», однак все із вище переліченого і не тільки — наразі не виконано. І напевно, уже й не буде виконано. Адже попри значну кількість розроблених та поданих Рудьковським у поточному скликанні парламенту законопроектів, відсоток їх прийняття у нардепа істотно малий. Зокрема, із 52 законодавчих ініціатив, що були розроблені та зареєстровані Рудьковським протягом останніх 2 років, прийняті більшістю парламенту було лише 3. Відтак, вірогідність прийняття до уваги парламентом пропозицій Миколи Миколайовича за пару тижнів до виборів, теж дуже мала.

Але події минулого періоду наразі мають уже меншу актуальність. В розпал передвиборчої кампанії цікаво інше. З чим же знову зібрався Рудьковський задобрювати чернігівського виборця, маючи такі низькі рейтинги відповідальності.

Блок №1 - соціалка. Зокрема, у своїй передвиборчій програмі 2014 року Микола Рудьковський пропонує реформувати систему оплати праці з встановленням мінімальної зарплати на рівні 25 грн/год, допомогати сім’ям мобілізованих, удосконалювати систему пенсійного забезпечення та багато іншого.

Блок №2 - реформаторський. Не зрозуміло правда, яким чином Рудьковський має в намірах його практично реалізувати, однак на програмних словах Микола Миколайович уже підготував чернігівському електорату «передвиборчу лапшу» щодо розробки і проведення адміністративної і податкової реформ, передачі у власність місцевих громад земель запасу та природних монополій, реформування та громадського контролю системи тарифного регулювання житлово-комунального господарства і багато іншого.

Безпосередньо в регіоні Рудьковський обіцяє відновити роботу мережі міжрайонних крохмально-паточних заводів, розвивати і створювати мережу будинків-інтернатів сімейного типу для дітей-сиріт, знову ж таки, відбудовувати та реконструйовувати спортивні споруди, про що так гучно говорилось ще 2012...

Одним словом, список благородних справ, які в чергове збирається втілити в життя Микола Миколайович, можна продовжувати до безкінечності. Питання в іншому: де гарантія того, що мине ще 5 років після його чергового обрання народним депутатом від Чернігівщини, а пересічний виборець знову не отримає лише 4% ефективності свого народного обранця. Депутата, податки на утримання котрого він сплачує щодня, а  відтак і роботу його хоче аналізувати та відчувати не за декілька тижнів перед виборами в момент передвиборчої агітації, а в будь-який час, знаючи, що його голос був відданий не дарма. Виходить, Рудьковський - це покупка, яка не має жодної гарантії, але вже з чималим терміном давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: