Екс-лідер Соцпартії вважає Рудьковського нелегітимним головою СПУ

Читать на русском

Колишній лідер Соціалістичної партії Петро Устенко назвав «фальсифікацією» з'їзд СПУ, на якому народного депутата Миколу Рудьковського обрали одноосібним лідером соціалістів.

«Я вважаю, що цей з'їзд, який був проведений, - це просто фальсифікація. Він абсолютно нелегітимний, тому що він порушив абсолютно всі канони права і права політичних партій», - заявив Устенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Lb.ua».

За його словами, на з'їзді Соцпартії «не було установчих зборів ні районного рівня, ні обласного». «Тому з'їзд як такий не відбувся», - вважає Устенко. Він також заявив, що проведення з'їзду Соціалістичної партії він оскаржив у суді, однак в якому саме - Устенко уточнити відмовився.

Також він розповів, що засновник і колишній лідер СПУ Олександр Мороз написав заяву про вихід з партії у зв'язку з обранням Рудьковського головою партії на з'їзді.

«Мороз напередодні показав мені заяву, яку він подав, що якщо Микола Миколайович (Рудьковський), порушуючи всі канони, йтиме таким способом, то він не бачить свого подальшого перебування в Соцпартії», - сказав політик. Сам же Устенко, за його словами, подібну заяву писати не планує.

Нагадаємо, 21 червня на з'їзді Соцпартії було прийнято рішення призначити новим головою Соціалістичної партії України народного депутата Миколу Рудьковського. Згідно з повідомленням прес-служби нардепа, за підтримку його кандидатури проголосували 124 з 160 делегатів з'їзду.

На сьогоднішній день в системі «Слово і Діло» зафіксовано 25 обіцянок Рудьковського. Всі вони знаходяться в процесі виконання, тобто згодом можуть стати як виконаними, так і проваленими. Зокрема, політик обіцяв підвищити соціальний статус працівників медичної сфери, прирівнявши його до статусу державного службовця, а також досягти зростання мінімальної заробітної плати не менше, ніж на 25% щорічно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: