Меркель визначилася з кандидатом на посаду голови Єврокомісії

Читать на русском
Можливими кандидатами на посаду голови Єврокомісії поряд з Манфредом Вебером вважалися Петер Альтмаєр та Урсула фон дер Ляєн.

Кандидатом на посаду голови Єврокомісії від Європейської народної партії стане голова її фракції в Європарламенті Манфред Вебер. Його кандидатуру підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в четвер, 30 серпня, німецькі журнал Focus і газета Passauer Neue Presse із посиланням на джерела.

Меркель проти повернення регулярних призовів до арміїКанцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти повернення регулярних призовів в німецьку армію.
  На національному рівні Манфред Вебер є заступником голови баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС), регіональної партії – партнера Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель.

За даними ЗМІ, Вебер розповів колегам із партії, що виступить із пропозицією про своє висунення перед фракцією. Раніше стало відомо, що Меркель хотіла б бачити на посаді голови Єврокомісії німця, й заради цього може відмовитися від подання голови Німецького федерального банку Йенса Вайдмана на посаду голови Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Крім Вебера, можливими кандидатами на посаду голови Єврокомісії вважалися міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр і міністр оборони Урсула фон дер Ляєн.

У 2019 році наступники змінять голову ЄЦБ Маріо Драгі, голову Європейської ради Дональда Туска, голову Єврокомісії Жана-Клода Юнкера та верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні.

Нагадаємо, Порошенко анонсував візит Меркель в Україну.

Також Меркель телефоном нагадала Трампу про Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: