Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко запевнила, що не прийматиме запрошення до студії каналу NewsOne, поки Євгеній Мураєв не вибачиться перед Олегом Сенцов

8 червня 2018 року народний депутат України Ірина Геращенко запевнила, що не прийматиме запрошення до студії каналу NewsOne, поки Євгеній Мураєв не вибачиться перед Олегом Сенцовим.
Архів
Сказано 8 червня 2018 р.

Джерело

  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6833.html
  • https://www.facebook.com/yevgeniy.murayev/posts/1474805452623293
  • https://kp.ua/politics/616560-muraev-peredal-telekanal-NewsOne-v-upravlenye-andreui-portnovu

Результат

10 червня 2018 року народний депутат Євген Мураєв, слова якого щодо політв'язня Олега Сенцова викликали скандал в українському суспільстві, своєрідно вибачився перед останнім: парламентарій звинуватив владу у тому, що та залишила Сенцова без турботи і лише використовує його ім’я у політичних цілях. Однак у відео немає жодного слово про вибачення Мураєва перед Сенцовим за його слова.

Мураєв на своїй сторінці у Facebook ще раз звинуватив владу у використанні імені Олега Сенцова та інших політичних в’язнів для потреб «пропаганди». За його словами, він «не може вважати Сенцова терористом і ніде подібного не стверджував». «Просто тому, що не бачив матеріалів справи і не є судом, щоб когось звинувачувати або виправдовувати», - пояснив депутат.

29 серпня батько народного депутата України Євгена Мураєва - Володимир Мураєв передав 100 відсотків акцій телеканалу NewsOne в управління юристу Андрію Портнову. Таким чином, обіцянка переміщається в категорію "архівні обіцянку", оскільки Мураєв вже не є власником телеканалу.