З Києва у перший рейс вирушив «потяг чотирьох столиць» – фото

Читать на русском

Як відзначили в УЗ, в історії незалежної України даний поїзд - перший, який об'єднає відразу чотири столиці.

«Укрзалізниця» відправила в свій перший рейс «поїзд чотирьох столиць», який з'єднає Київ, Мінськ, Вільнюс і Ригу.

Про це в п'ятницю, 28 вересня, повідомила прес-служба компанії, пише «Слово і Діло».

Як відзначили в УЗ, в історії незалежної України даний поїзд - перший, який об'єднає відразу чотири столиці. Також він став 19-м, який курсує в країни ЄС. Всього у складі «поїзда чотирьох столиць» 10 вагонів, із них 9 купейних і один - люкс. Шостий вагон розділено на жіночі і чоловічі купе. Заповненість першого рейсу склала 55%.

За словами в. о. голови правління УЗ Євгена Кравцова, Україна веде переговори про продовження маршруту до столиці Естонії - Таллінну.

Новий поїзд курсуватиме раз на тиждень. Прикордонно-митні процедури будуть починати проводити на столичному вокзалі о 13:42, відправлятися поїзд буде о 14:07, а прибуватиме до кінцевого пункту о 09:06 наступного дня. Назад поїзд відправлятиметься о 11:10 і прибуватиме до столиці України ов 6:42.

Вартість проїзду до Риги в купе складе 2 248 грн, люксі - 4 487 грн; до Вільнюса: купе - 1 662 грн, люкс - 3 315 грн; до Мінська: купе - 1 878 грн, люкс - 3 622 грн. Примітно, що ціна квитка залежить від курсу швейцарського франка. Придбати квитки можна як у касах, так і через інтернет.

Раніше стало відомо, що в Україні можуть змінити дизайн залізничних квитків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: