З'ясувалося, коли почне курсувати поїзд Київ-Рига

Читать на русском
Міністр також заявив, що крім уже реалізованих рішень, Україна об'єднає зусилля спільно з Польщею та Литвою для створення центру перспективних технологічних інноваційних рішень.

Поїзд Київ-Рига через Мінськ і Вільнюс почне курсувати з 28 вересня поточного року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, пише «Слово і Діло».

«Минулорічний порядок денний, який був узгоджений у Литві, дав результат цього року. В нас є потяг чотирьох столиць (Рига-Вільнюс-Мінськ-Київ), який стартує 28 вересня через Києв. У нас буде пряме авіаційне сполучення між Вільнюсом і Львовом та низкою інших перспективних проектів», – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він також зазначив, що товарообіг між двома країнами активно зростає: за підсумками 2017 року зростання склало майже 40% і є подальше збільшення.

Міністр також заявив, що крім уже реалізованих рішень, Україна об'єднає зусилля спільно з Польщею та Литвою для створення центру перспективних технологічних інноваційних рішень.

«Україна є пріоритетом номер один для Литви з точки зору євроінтеграційних процесів, це одне з головних робочих питань, і Литва готова допомогти Україні максимально. Ми позитивно оцінюємо реформи, які проводяться в Україні в зв'язку з євроінтеграційним напрямом держави, й сподіваємося, що майбутні вибори в Україні не зупинять реформи», – зазначає міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічус.

Своєю чергою Омелян підкреслив, що набуття чинності Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом стало додатковим імпульсом для активізації українсько-литовського двостороннього торговельного співробітництва, й висловив подяку за активну зацікавленість та увагу литовської сторони до процесу реформування різних галузей України.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» припинила автоматично розподіляти вантажні вагони.

Також в «Укрзалізниці» розповіли про новий спосіб прибирання поїздів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: