Гройсман не встановив за рік сканери товарів на всіх пунктах пропуску ДФС

Читать на русском
Слово і Діло сьогодні згадує обіцянку Володимира Гройсмана встановити сканери товарів на пунктах пропуску Фіскальної служби.
kmu.gov.ua

На всіх пунктах пропуску Державної фіскальної служби не були встановлені сканери товарів. Хоча прем'єр-міністр Володимир Гройсман у липні 2017-го обіцяв зробити це за рік.

«Буквально днями був оголошений тендер на сканери. Ми за рік на всіх пунктах пропуску поставимо сканери, які будуть в онлайн-режимі показувати, хто возить, куди, які товари», – говорив прем'єр.

Гройсман заявлял, что за год на всех пунктах пропуска ГФС будут сканеры товаровСлово і Діло

Процедуру закупівлі двох сканувальних систем ДФС початку 22 червня минулого року, а 4 липня було оголошено про початок процедури придбання чотирьох систем. Однак одна з компаній-учасниць оскаржила рішення тендерного комітету. На підставі цієї скарги Антимонопольний комітет у вересні скасував процедуру закупівлі. ДФС звернулася до суду й виграла справу.

У квітні цього року ДФС розпочала тендерні процедури із закупівлі 10 сканувальних систем стаціонарного типу для оснащення пунктів пропуску (на суму 1,3 млрд грн). А 9 липня на ProZorro відбувся аукціон із закупівлі сканувальних систем для митниці.

У першому лоті з придбання 3 сканувальних систем з очікуваною вартістю 390 млн грн перемогу здобула компанія Arempa International Ltd FZC. Остаточна пропозиція щодо лоту склала 219 млн грн. Сканери доставлять на Сумську, Харківську та Чернігівську митниці до 14 грудня.

Ще три системи поставить до 14 грудня поставить компанія Nuctech Compani Limited за 264,4 млн грн (на Закарпатську та Чернівецьку митниці). Ця ж компанія за аналогічну суму поставить 4 системи на Волинську та Львівську митниці.

З огляду на те, що тендерні процедури затягнулися й сканери на митниці поставлять до грудня, глава уряду обіцянку не виконав.

Нагадаємо, Володимир Гройсман не виконав обіцянку в 2017-2018 роках провести масштабний ремонт магістралі Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: