Магістраль Львів-Миколаїв не відремонтують до 2019 року, як обіцяв Гройсман

Читать на русском
Володимир Гройсман обіцяв відремонтувати магістраль Львів-Миколаїв у 2017-2018 роках. Але ремонт завершать лише наступного року.
kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку в 2017-2018 роках провести масштабний ремонт магістралі Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв.

Таку обіцянку глава уряду давав 31 травня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Того дня на засіданні Кабінету міністрів Гройсман пообіцяв у 2017 році запропонувати Верховній Раді збільшити фінансування будівництва магістралі на 2,5 млрд грн. «У 2007-2018 роках ми плануємо зробити масштабний ремонт дороги на ділянках магістралі Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв, яка допоможе по-справжньому зв'язати західний кордон з українськими портами. Це дуже важливий напрямок для транзитного потенціалу України в нинішніх умовах, а як результат – посилення економічного зростання», – заявив Гройсман.

Ремонт доріг чи реформа держслужби: що більше турбує Гройсмана як прем'єраГройсман дав найбільше обіцянок про ремонт доріг та розвиток економіки. Але краще впорався з інноваціями та реформою держслужби. Причому основна частина запевнень прем'єра прозвучала з його вуст у перший рік каденції.

У червні минулого року Кабмін затвердив зміни до бюджету-2017, які передбачають виділення додаткових 800 млн грн на капітальний ремонт доріг. Ресурси спрямовуються на будівництво цієї магістралі. Рада та президент схвалили зміни.

31 травня цього року Гройсман повідомив, що в 2018-му відремонтують ділянки магістралі Львів-Херсон у межах Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької областей та частини Черкаської області до Умані. А в 2019 році ремонт магістралі Львів-Херсон буде завершений повністю. Наприкінці вересня прем'єр підтвердив ці плани.

З огляду на те, що терміни завершення ремонту магістралі зсунулися, обіцянку Гройсман не виконав.

Нагадаємо, раніше «Укравтодор» назвав дороги, які відремонтують у 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: