Рахункова палата проведе аудит премій «Нафтогазу»

Читать на русском
Рахункова палата України проведе аудит виплати премій працівникам Нафтогазу за перемогу над Газпромом у судовій тяжбі в рамках Стокгольмського арбітражу.

Рахункова палата України проведе аудит виплати премій співробітникам «Нафтогазу» за перемогу над «Газпромом» у судовій тяжбі в рамках Стокгольмського арбітражу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив глава Рахункової палати Валерій Пацкан.

«Поділився планами про аудити щодо доріг і захмарних премій «Нафтогазу», – написав він на своїй сторінці в Facebook, анонсуючи своє інтерв'ю «Українському радіо».

Нагадаємо, що в грудні 2017 року «Нафтогаз» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за контрактом на постачання газу практично з усіх спірних питань. Судові розгляди між компаніями почалися ще в червні 2014 року.

28 лютого 2018 року «Нафтогаз» виграв Стокгольмський арбітраж проти «Газпрому» за більшістю оспорюваних положень контракту на транзит газу. Арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про компенсацію за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. Суд зобов'язав «Газпром» виплатити «Нафтогазу» компенсацію в розмірі $4,6 млрд за цим положенням.

Остаточна сума розрахунків між компаніями становить $2,6 млрд на користь «Нафтогазу».

Наглядова рада «Нафтогазу» підтримала виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російською компанією «Газпром».

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу(в цьому випадку $4,56 млрд). Таким чином, правління має отримати виплату в розмірі $45,6 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: