У Криму ушпиталили затриманого активіста Чапуха

Читать на русском
Кримськотатарського активіста Асана Чапуха перевели із СІЗО Сімферополя до міської лікарні.

В анексованому Криму ушпиталили обвинуваченого у «справі Веджіє Кашка» кримськотатарського активіста Асана Чапуха.

Як пише «Слово і Діло», його перевезли із СІЗО Сімферополя до міської лікарні №7, передають у вівторок, 25 вересня, з посиланням на родичів Чапуха «Крим.Реалії».

Кримськотатарський активіст Чапух планує оголосити голодуванняАслан Чапух повідомив про намір оголосити голодування з 15 вересня, якщо його не переведуть на домашній арешт. Він один з обвинувачених у справі Ваджіє Кашка.

При цьому подробиць про стан його здоров'я вони не повідомили.

Як повідомляється, минулого тижня Асан Чапух припинив голодування, яке він оголосив 15 вересня в СІЗО, вимагаючи надання кваліфікованої медичної допомоги. Зазначено, що 66-річний Чапух припинив голодування через погіршення стану здоров'я й на прохання адвоката Айдера Азаматова.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року в Сімферополі силовики затримали групу кримських татар – Кязима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача та Бекіра Дегерменджі. Їх звинувачують у вимаганні в громадянина Туреччини. Під час затриманні цих людей силовиками стало зле ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Раніше в анексованому Криму відклали на невизначений термін засідання Верховного суду півострова, який мав розглянути апеляційну скаргу на вирок українцю Володимиру Балуху.

Також повідомлялося, що український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з проханням поінформувати про стан здоров'я Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських в'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: