Нацполіція відреагувала на аварію на газопроводі в Сумській області

Читать на русском
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом аварії на газорозподільній мережі високого тиску ввечері 21 вересня в районі села Баранівка, що на околиці обласного центру.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом аварії на газорозподільній мережі високого тиску ввечері 21 вересня в районі села Баранівка, що на околиці обласного центру.

Про це йдеться в повідомленні Нацполіції Сумської області, пише «Слово і Діло».

Перше повідомлення, що в Сумах горить нафтопровід, надійшло до чергової частини поліції ще вчора, о 18:43. На місце події виїхали керівництво ГУНП, міського відділу поліції таі слідчо-оперативна група. На той момент там вже працювали фахівці газової служби та пожежники.

«Тому відразу оглянути місце події працівникам поліції не вдалося. Стовп вогню сягав 10 метрів», - пояснили в поліції.

Близько 4 ранку в поліцію надійшло повідомлення, що в будинку неподалік від місця події знайшли обгорілий труп чоловіка. Ним виявився 73-річний пенсіонер. У минулому чоловік працював газозварником.

«Коли пожежа на газопроводі була погашена, працівники поліції виявили пошкодження засуву газової труби, яку намагалися зрізати за допомогою відповідних інструментів, - повідомив Павло Карабута, начальник Сумського відділу поліції. - Виходячи із зібраних матеріалів, у нас є всі підстави вважати, що втручання в роботу газопроводу скоїв саме загиблий. У результаті чого отримав смертельні опіки».

У поліції подію кваліфікували за ст. 115 «Умисне вбивство» (з позначкою «нещасний випадок») і ст. 292. ч. 1 КК України «Пошкодження або руйнування магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів, що призвело до порушення нормальної роботи зазначених трубопроводів або спричинило небезпеку для життя людей». На місці події тривають подальші слідчі дії.

Нагадаємо, в п'ятницю, 21 вересня, близько 22:00 в Сумській області прорвало газопровід. 22 вересня стало відомо про загибель 73-річного пенсіонера в результаті аварії.

Раніше стало відомо, що в Румунії планують побудувати газопровід в Україну.

Також в ЗМІ з'явилася інформація, в Україні зростає кількість аварійних газопроводів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: