Великобританія має намір розширити військову присутність в Україні

Читать на русском
Великобританія має намір до кінця року розширити військову присутність в Україні, а в 2019 році - збільшити присутність в Чорному морі.

Великобританія має намір до кінця року розширити військову присутність в Україні, а в 2019 році - збільшити присутність в Чорному морі.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон, передає The Daily Telegraph, пише «Слово і Діло».

«Британія збільшить військову підтримку свого союзника, направивши туди Королівський морський флот в цьому році і збільшить присутність патрулів Королівського морського флоту в Чорному морі в 2019 році», - йдеться в повідомленні.

Британський міністр оборони додав, що не сумнівається в тому, що за ситуацію на сході України відповідальний безпосередньо президент РФ Володимир Путін. За словами Вільямсона, Великобританія бачить російську агресію також і в Чорному морі.

«Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили мали навички та технічні можливості для того, щоб протистояти цим зростаючим загрозам», - зазначив британський міністр.

Він зазначив, що прихильність Великобританії залишається непохитною, адже «чим безпечніше вам тут, тим безпечніше нам у Великобританії».

Раніше на Донбас приїхав міністр оборони Великобританії.

Також нагадаємо, Великобританія назвала дезінформацією нові докази РФ по MН17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: