Мосійчук не подав законопроекти про кримінальну відповідальність за подвійне громадянство

Читать на русском
Нардеп Мосійчук провалив обіцянку подати зміни до законодавства в частині позбавлення українського громадянства осіб, які мають громадянство інших країн, і запровадження за це кримінальної відповідальністі.

Народний депутат України Ігор Мосійчук провалив обіцянку про те, що подасть зміни до законодавства в частині позбавлення українського громадянства осіб, які мають громадянство інших країн, і запровадження за це кримінальної відповідальністі.

Таку обіцянку він дав 10 жовтня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Наразі я з групою експертів працюю над удосконаленням чинного вітчизняного законодавства в частині позбавлення українського громадянства осіб, які набули громадянства інших країн, та запровадження кримінальної відповідальності за подвійне громадянство. Готуємо відповідні законопроекти», – написав Мосійчук на своїй сторінці в Facebook.

За місяць нардеп підтвердив свої наміри в ефірі каналу UMN: «Я зараз працюю над низкою законопроектів, які регулюватимуть питання надання та позбавлення громадянства. А саме: автоматичне позбавлення в разі подвійного громадянства».

24 лютого 2017 року Мосійчук разом з колегами з партії зареєстрував законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності народних депутатів України та державних службовців за придбання громадянства інших держав». Ще одну законодавчу ініціативу – проект закону «Про внесення змін до статті 46 закону України «Про запобігання корупції» щодо зазначення відомостей про громадянство (підданство) іншої держави (громадянства (підданства) інших держав у разі його (їх) наявності» він вніс 31 березня 2017 року.

Однак станом на 16 травня 2018 року нардеп не зареєстрував жодного законопроекту про кримінальну відповідальність за подвійне громадянство для всіх громадян України. Тому обіцянка вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мосійчук дав 130 обіцянок, з яких 40 виконав, а 62 – провалив.

Раніше ми писали, що Старобільський районний суд Луганської області планує допитати Ігоря Мосійчука в справі екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

СБУ назвала організатора замаху на Мосійчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: