На Донеччині викрили бойовика та його схованку зі зброєю

Читать на русском
У селі Калинівка Донецької області правоохоронці виявили 30-річного місцевого мешканця, який у 2014 році перебував у складі незаконного збройного формування.

У селі Калинівка Донецької області правоохоронці виявили 30-річного місцевого мешканця, який у 2014 році перебував у складі незаконного збройного формування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють у Бахмутському відділі поліції Донецької області.

Зазначається, що екс-бойовик протягом кількох місяців чергував на блокпості та патрулював Часів Яр з автоматичною зброєю в руках.

Під час звільнення окупованого міста найманець, тікаючи від українських військових, приніс до будинку своєї співмешканки автомат та заховав, нікого не повідомивши про схованку.

Правоохоронці з’ясували місцезнаходження зброї та за участі вибухотехніків вилучили зі схрону автомат Калашникова, три магазини та 90 набоїв калібром 5,45 мм.

Наразі небезпечні предмети спрямовано на дослідження.

За попередньою інформацією, автомат був викрадений з військової частини Криму та після анексії потрапив на Донеччину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Проводяться подальші слідчі заходи.

Раніше оперативники спецслужби затримали зловмисника під час спроби реалізації 400 г пластиду, двох електродетонаторів, гранати Ф-1 із запалом і тридцяти дев'яти патронів калібру 7,62 мм.

Також нагадаємо, в Дніпрі біля чоловіка вилучили гранатомет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: