СБУ перекрила канал нелегального ввезення зброї з ЄС

Читать на русском
Працівники СБУ задокументували декілька фактів збуту зловмисником пістолетів Glock-17 4-ї модифікації, Сz 75 TS і кулемета CZUKvz.59.

Працівники СБУ спільно з правоохоронцями Польщі перекрили канал контрабандного ввезення в Україну зброї з європейських країн.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в четвер, 23 серпня, передає «Слово і Діло».

Працівники СБУ задокументували декілька фактів збуту зловмисником пістолетів Glock-17 4-ї модифікації, Сz 75 TS і кулемета CZUKvz.59.

Відзначається, що уродженець Миколаєва, який тривалий час проживав у Польщі, купляв на території ЄС вогнепальну зброю й ввозив в Україну в розібраному вигляді, приховуючи частини механізму в салоні автомобіля. В Україні він реалізовував зброю через інтернет. Ціна кожної одиниці нелегальної зброї становила в середньому $1,5 тис.

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів збуту зловмисником пістолетів Glock-17 4-й модифікації, Сz 75 TS і кулемета CZUKvz.59. Вони передали інформацію про протиправну діяльність українця польським колегам, які в результаті обшуків за місцем проживання чоловіка виявили 12 пістолетів Glock, два пістолета Walther, один пістолет Heckler & Koch, а також більш ніж $60 тис.

«Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 201 і 263 Кримінального кодексу України, та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом скеровані до суду», – відзначили в СБУ.

Раніше голова СБУ Василь Грицак розповів, як силовики виявили «крота».

Також нагадаємо, що СБУ затримала чоловіка, який незаконно торгував зброєю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: