СБУ заборонила в'їзд в Україну раднику Джеремі Корбіна

Читать на русском
Україна оголосила персоною нон-грата британського політика Ендрю Мюррея, одного з головних радників лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.

Україна оголосила персоною нон-грата британського політика Ендрю Мюррея, одного з головних радників лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Daily Mail з посиланням на дані СБУ, отримані у співпраці з українським виданням Апостроф.

Так, в СБУ зазначили, що Мюррею заборонили в'їзд на територію України терміном на три роки через те, що він становить загрозу для національної безпеки.

Таке рішення відомство ухвалило в червні поточного року.

СБУ уточнила, що британський політик «вважається частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, що продає російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України». Так, радник Корбіна, який 40 років був членом комуністичної партії Британії, в 2014 році створив Солідарність з антифашистським опором в Україні (SARU), щоб вести в країнах Заходу пропаганду проти української влади.

Видання уточнює, що після того, як Росія анексувала Крим, а також ввела війська на Донбас, Мюррей використовував SARU, щоб інформувати Європу про те, що конфлікт в Україні - це «війна, яка проводиться київським урядом» проти «народу, який здійснює своє право на самоврядування». Також Мюррей не раз висловлював сумніви в причетності Росії до трагедії з Boeing МН-17 на Донбасі.

Як повідомлялося, Україна заборонила в'їзд на свою територію 740 громадянам інших держав, які раніше незаконно відвідували тимчасово окуповані території.

Нагадаємо, в березні прикордонники повідомляли, що в'їзд в Україну заборонений понад 500 росіянам.

Своєю чергою, СБУ за три роки заборонила в'їзд в Україну понад 300 іноземцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: