Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Домбровський

Читать на русском
Олександр Домбровський повинен виконати ще 9 запевнень. Зокрема, він обіцяв, що не складе депутатський мандат.

За рік до виборів пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Олександр Домбровський (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Домбровський пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року по виборчому округу №11 (Вінницька область). Він також займає посаду заступника голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. За час своєї каденції депутат дав 21 обіцянку, виконав – дев'ять (43%), провалив – три.

Серед невиконаних у Домбровського обіцянка своєму округу – ініціювати в 2017 році залучення коштів з бюджету для ремонту першого поверху і фасаду школи в Мізяківських Хуторах. Передбачалося, що це буде коштувати 400-500 тисяч гривень, частину коштів міг виділити сільська рада і район.

В кінці минулого року нардеп повідомив, що Кабінет міністрів жовтні 2016-го виділив кошти на реконструкцію другого поверху цього навчального закладу. Однак обіцянку Домбровський давав уже після цього рішення, і коштів у 2017 році не залучав.

Крім того, в передвиборчій програмі парламентарій обіцяв домагатися прийняття законів про відновлення інфраструктури сільської медицини. Минулої осені Рада прийняла законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості», який передбачає укомплектування сільських медичних установ устаткуванням і ліками для надання першої медичної допомоги. Але Домбровського тоді в Раді не було, і за закон він не голосував.

У 2016 році Домбровський пообіцяв допомогти Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова для придбання сучасного обладнання. Для цього народний депутат залучив фінансування в розмірі 1 млн гривень. Стільки ж при його сприянні було виділено з державного бюджету на реконструкцію аеропорту «Вінниця».

В процесі виконання у Домбровського залишається ще дев'ять обіцянок. Зокрема, домагатися прийняття законів, спрямованих на реалізацію комплексної молодіжної політики, зокрема, гарантованого працевлаштування молодих фахівців. Поки тільки нардеп підтримав законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту »щодо працевлаштування випускників». Згідно з ним, державні органи сприяють працевлаштуванню випускників вищих навчальних закладів, які належать до сфери їх управління. Також право на першочергове зарахування до вищих медичних та педагогічних навчальних закладів за державним замовленням отримають особи, згодні відпрацювати мінімум три рік в сільській місцевості і селищах міського типу.

Також перед виборами Домбровський обіцяв домагатися прийняття законів про підтримку розвитку агропромислового комплексу. У Раді він підтримав законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» і «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: