Соцмережі бурхливо відреагували на мітинг власників «євроблях» під Радою

Читать на русском

Сьогодні, 6 вересня, під Верховною Радою зібралися водії машин на європейських номерах із вимогою легалізувати нерозмитнені авто, центр Києва став у заторах, а соцмережі вибухнули коментарями на цю тему.

Частина користувачів звинувачують мітингувальників у тому, що вони паралізували рух у центрі столиці, інші – висловлюють підтримку вимогам власників авто на європейських номерах, але із зауваженнями.

Найаргументованішу позицію зайняв інвестиційний банкір Сергій Фурса – він вважає, що водії «євроблях» намагаються зберегти за собою привілеї не платити податки, а не виступають за зниження мит на імпорт машин для всіх українців.

Політолог Петро Олещук запропонував вирішити проблему, знизивши вартість розмитнення авто хоча б до рівня сусідніх країн, а підтримку вітчизняним автовиробникам надавати методом пересаджування чиновників, політиків і силовиків з іномарок на ЗАЗи.

Схожу позицію займає й політолог Юрій Романенко, який підтримав «євробляхерів» і виступив за зниження імпортних мит до рівня річних витрат на утримання європейських номерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: