ЄС планує виділити більше 50 мільйонів євро на Фонд енергоефективності

Читать на русском
Європейський Союз готовий надати Україні другий транш обсягом 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності.

Європейський Союз готовий надати Україні другий транш обсягом 54 мільйони євро на підтримку Фонду енергоефективності.

Як пише «Слово і Діло», пПро це повідомила заступник генерального директора Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення Європейської Комісії Катаріна Матернова, повідомляє «Урядовий портал».

Такої домовленості було досягнуто на першому засіданні ради донорів у вівторок, йдеться у повідомленні.

«Європейський Союз готовий надати другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності України. Як тільки буде підписана угода, кошти надійдуть до Мультидонорського фонду», - наголосила Матернова.

Нагадаємо, 18 квітня 2018 року між представниками ЄС та Уряду України було підписано фінансову угоду про надання 50 млн євро безповоротного фінансування для Програми підтримки енергоефективності в Україні («EE4U»), що спрямована на підтримку Фонду енергоефективності України.

Рішення про створення Фонду енергоефективності було ухвалено в січні 2018 року після прийняття минулого року відповідного закону.

Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і устаткування на більш ефективні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: