ВР підтримала нові штрафи щодо паска безпеки

Читать на русском
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект щодо штрафу для водіїв через порушення правил використання ременів безпеки чи шоломів.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким збільшуються штрафи у 17 разів для водіїв через порушення правил використання ременів безпеки чи шоломів.

Про це повідомляється на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Коли на українських дорогах з'являться камери відеофіксації порушень ПДРВ Україні планують встановити більше камер відеофіксації, ніж у Польщі. Однак реалізація цього проекту гальмується двома факторами.

240 народних депутатів проголосували за відповідний законопроект № 8492.

«Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 850 гривень», - йдеться у пояснювальній записці.

Його автори пояснюють, що таке збільшення пов’язане із значною суспільною небезпекою та масовим невикористанням ременів безпеки та мотошоломів водіями та пасажирами.

Раніше комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримав проект про підвищення штрафу для водіїв, які не користуються ременями безпеки в автомобілі.

Проект закону №8492 зареєстрували у Раді 19 червня 25 народних депутатів.

Вони пропонують збільшити штраф за некористування ременями або мотошоломами з 3 до 50 неоподаткованих мінімумів, тобто з 51 до 850 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: