У ГПУ заявили про завершення розслідування розстрілів на Майдані

Читать на русском
Прокуратура отримала дозвіл судів на заочне розслідування за всіма топ-чиновниками часів Януковича.

Слідство у справі розстрілів людей на Майдані в лютому 2014 року фактично завершено, хоча ще очікуються остаточні експертизи.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 2 серпня, під час зустрічі з керівниками громадських організацій Євромайдану, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

«Генпрокурор поінформував про те, що у справах розстрілу на Майдані в лютому 2014 року очікуються остаточні експертизи, слідство фактично завершено. Крім того, фактично за всіма високопосадовцями часів президентства Януковича отримано дозволи судів на проведення спеціального (заочного) розслідування», - написала Сарган.

Відзначається, що учасники зустрічі обговорили реорганізацію Генпрокуратури, зокрема очолюваного Сергієм Горбатюком Департаменту спецрозслідування, який займається справами Майдану.

Генпрокурор підкреслив, що жодна посада слідчого або прокурора не була скорочена. А сам Горбатюк продовжить розслідування всіх справ Майдану тепер уже на посаді начальника управління спеціальних розслідувань.

Нагадаємо, декількома днями раніше начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк подав до суду на генпрокурора Юрія Луценка. Він вважає протиправними дії голови ГПУ щодо перевірки стану організації роботи в департаменті.

Раніше Сергій Горбатюк повідомив, що на даху готелю Україна на Майдані знайшли кулі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: