Справа Майдану: ГПУ починає слідчий експеримент у центрі Києва

Читать на русском
У вівторок, 17 липня, Генпрокуратура починає слідчий експеримент у центрі Києва в справі Майдану.

У вівторок, 17 липня, Генпрокуратура починає слідчий експеримент у центрі Києва в справі Майдану.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив начальник слідчого управління відомства Сергій Горбатюк.

«Три місяці – це максимальний термін з урахуванням будь-яких несподіванок. Слідчі, судові експерти проговорювали порядок проведення слідчих дій, планували протягом місяця завершити», – уточнив він на брифінгу.

За словами Горбатюка, під час безпосередніх слідчих дій на кілька годин загороджуватимуть вулиці. Також тимчасово перенесуть пам'ятник і хрест героям Небесної Сотні через необхідність проведення слідчого експерименту.

«Це виключно тимчасово для проведення слідчих дій саме на тому майданчику, на тому «п'ятачку», де загинули протестувальники», – пояснив він.

Представник ГПУ розповів, що для скорочення проведення слідчих дій на вулиці Інститутській створюється 3D-модель.

Горбатюк також закликав адвокатів підозрюваних протягом трьох місяців звертатися до слідчого й прокурора в справі Майдану в разі клопотання про проведення додаткового огляду місця подій.

Також у слідчому експерименті можлива участь підозрюваних «беркутівців», справи яких розглядають у суді.

«Запрошення для проведення слідчих дій передані їхнім захисникам. Погодяться вони чи ні, наразі невідомо. Якщо так, то, звичайно, вони братимуть участь у слідчому експерименті», – резюмував Горбатюк.

Раніше Департамент спецрозслідування Генпрокуратури видав припис про заборону будівництва музею та меморіалу Революції Гідності на Інститутській. Горбатюк пояснив, що заборона на будівництво діятиме два-три місяці, до завершення слідчих експериментів.

Нагадаємо, 28 червня в Києві під час брифінгу переможці Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на найкращу пропозицію Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності продемонстрували свій проект.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: