Світові ціни на нафту різко знизилися

Читать на русском
Нафта марки Brent в Лондоні подешевшала $ 1,45, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку впала на $ 1,65.

Світові ціни на нафту еталонних марок активно знижуються через зниження попиту на ринку.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані торгів ввечері в четвер, 13 вересня.

Нафта дешевшає на тлі ослаблення штормуЧерез шторм Гордон виробництво нафти в Мексиканській затоці знизилося на 9,23%. Експерти чекають дані про запаси у США.

Так, ціна листопадових ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 22:40 за Києвом впала на $ 1,45 (1,82%) - до $ 78,29 за барель.

У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в жовтні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $ 1,65 (2,34%) - до $ 68,72 за барель.

Аналітики відзначають, що увага інвесторів переключилася на ризики уповільнення економічного зростання і, як наслідок, попиту на нафту. Зокрема, ОПЕК знизила прогноз зростання світового попиту на нафту в 2019 році через загрозу глобальній економіці.

Також відбувається фіксація прибутку після значного зростання цін на «чорне золото» в попередні дні, коли вони ненадовго досягли 80 доларів за барель.

Раніше повідомлялося, що нафта марки Brent в Лондоні подорожалана 1,80 дол, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку виросла на 1,89 дол.

Нагадаємо, США вперше за 45 років стали світовим лідером з видобутку нафти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: