Суд дозволив Демчині не повертати борг банку

Читать на русском
Суд дозволив заступнику голови СБУ Павлу Демчині не повертати банку «Родовід» заборгованість по кредиту 31 тисяч доларів і 103 тисячі гривень.
Павло Демчина

Суд дозволив заступнику голови СБУ Павлу Демчині не повертати банку «Родовід» заборгованість по кредиту 31 тисяч доларів і 103 тисячі гривень.

Як інформує «Слово і Діло», про це свідчить інформація з сайту «Судова влада» і Єдиного державного реєстру судових рішень.

Суд зняв арешт із майна сина АваковаАпеляційний суд Києва частково задовольнив скаргу сторони захисту сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра й зняв арешт із його майна.

Так, 30 листопада 2017 Рівненський міський суд задовольнив скаргу Демчина на дії і рішення держвиконавця Шевченківського районного управління юстиції в місті Києві Головного територіального управління юстиції в місті Києві.

Суд визнав постанову держвиконавця про відкриття виконавчого провадження про стягнення з Демчина на користь ПАТ «Родовід Банк» заборгованості за кредитним договором в розмірі 31 112, 65 доларів США та 103 037,02 грн, неправомірним і зобов'язав держвиконавця або інша уповноважена особа скасувати постанову держвиконавця про відкриття провадження.

Також суд визнав дії державного виконавця про накладення арешту на майно боржника та оголошення заборони на його відчуження за постановою від 5 грудня 2016 в виконавче провадження № 51113393 від 16 травня 2016 року, неправомірними.

Виконавче провадження на боржника Демчина від 16 травня 2016 Суд зазначив, що закінчився термін, протягом якого можна складати виконавчий лист на боржника.

У постанові суду зазначається, що 2 липня 2007 року між ВАТ «Родовід Банк» і Демчина був укладений кредитний договір на загальну суму 28075 доларів США, терміном до 2 липня 2014 включно.

Однак, позичальник свої зобов'язання перед банком не виконує, в зв'язку з чим утворилася заборгованість за кредитним договором, становить 31 112, 65 доларів США та 103 037, 01 гривень.

Як повідомлялося, раніше заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина подав до Печерського райсуду позов про захист честі і гідності проти екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.

Нагадаємо, 19 травня в Національному антикорупційному бюро заявили, що отримали е-декларацію Демчини і перевіряють зазначені в ній відомості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: