Новим захисником Януковича став адвокат «Беркута»

Читать на русском
За словами нового захисника, обвинувачений екс-президент підписав договір з адвокатським об'єднанням, очолюваним Горошинським.

Новим захисником колишнього президента Віктора Януковича в справі про держзраду став адвокат колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Олександр Горошинський.

Про це стало відомо під час засідання в четвер, передає «Слово і Діло».

Чому справа про держзраду Януковича перетворюється на багатосерійний серіал?Оболонський районний суд 6 червня продовжив розгляд справи про держзраду Віктора Януковича. Напередодні свідки сторони захисту не з’явилися. Про ситуацію з недостовірними доказами та неявкою свідків на слухання говорили експерти.

За словами нового захисника, обвинувачений екс-президент підписав договір з адвокатським об'єднанням, очолюваним Горошинським. Колишні платні адвокати Януковича з процесу вийшли й мають намір представляти його інтереси на міжнародному рівні.

На засіданні Горошинський уже попросив відводу всього складу суддів через «порушення права Януковича на захист». У клопотанні йому відмовили.

Нагадаємо, що екс-президента Януковича підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Обвинувальний акт у справі про держзраду Головна військова прокуратура передала до суду ще в березні 2017 року. Сам Янукович у судових засіданнях участь не бере й на території України відсутній, переховуючись у РФ. Обвинувачення просить для Януковича покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, щоЯнукович програв справу щодо держадвокатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: