США запідозрили Росію в причетності до «акустичних атак»

Читать на русском
Спецслужби США вважають, що за акустичними атаками на американських дипломатів в Китаї і на Кубі стоїть Росія.

Спецслужби США вважають, що за «акустичними атаками» на американських дипломатів в Китаї і на Кубі стоїть Росія.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє телекомпанія NBC з посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням.   На їхню думку, кубинська влада могла співпрацювати з російською стороною в застосуванні електромагнітного або іншого виду зброї проти співробітників дипустанов Сполучених Штатів. В даний час фахівці намагаються з'ясувати, які саме пристрої були використані, тому Вашингтон не може поки публічно пред'явити звинувачення Москві.

У Держдепартаменті коментувати версію про причетність Росії до атак не стали. Офіційний представник відомства Хізер Науерт заявила, що США ще не визначили, «хто або що несе відповідальність» за те, що сталося, так як розслідування триває.

Американська влада стверджує, що в результаті якихось «акустичних атак» в Гавані з листопада 2016 по серпень минулого року постраждали 24 американських дипломата. Всі вони скаржилися на різні симптоми, такі як втрата слуху, нудота, головний біль і порушення рівноваги. Однак встановити причину нездужання не вдалося. США поклали тоді відповідальність на Кубу і відкликали звідти 60% співробітників свого посольства.

У червні 2018 року історія з «акустичними атаками» повторилася, але на цей раз в Китаї. У Держдепартаменті тоді заявили, що цей інцидент став причиною повернення 11 осіб з американських дипмісій в КНР.

Нагадаємо, палата представників в США ухвалила закон про санкції за кібератаки.

Незабаром, міністерство фінансів США запровадило санкції проти північнокорейського компанії і громадянина КНДР за проведення кібератак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: