Єврокомісія запустила процедуру санкцій проти Угорщини

Читать на русском
Єврокомісія запустила санкційну процедуру проти Угорщини. Причиною стали ухвалені Будапештом закони щодо міграції.

Єврокомісія запустила санкційну процедуру проти Угорщини. Причиною стали ухвалені Будапештом закони щодо міграції.

Як інформує «Слово і Діло», про це передає ТАСС.

Особливий статус угорської мови в Україні: поступитися Будапешту цього разу?Будапешт вимагає особливого статусу для угорської мови в Україні. Чи варто йти на поступки, розбирались експерти.

«Єврокомісія вирішила сьогодні подати до Суду ЄС на Угорщину за порушення європейського законодавства», – заявила представниця ЄК Наташа Берто.

Про можливе запровадження ЄК санкцій проти Угорщини стало відомо в липні. Повідомлялося, що влада країни отримає місяць або два на те, щоб відреагувати на попередження про «проблемні» закони. Якщо реакції не буде або вона не влаштує ЄК, комісія винесе мотивований висновок, а потім за необхідності передасть справу до Європейського суду.

Пакет законів під умовною назвою «Стоп Сорос» схвалений парламентом 21 червня. Крім іншого, він передбачає обмеження щодо неурядових організацій (НУО) та криміналізує допомогу нелегальним мігрантам.

Парламентарі також ухвалили поправку до Конституції, яка робить нелегальним переселення до країни на постійній основі «іноземного населення».

Раніше в Європейському Союзі запустили санкції проти Польщі через її суперечливу реформу судочинства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: